Podle návodu na balení svaříme oba kokosové pudinky s mlékem a vanilkovým cukrem. Za občasného míchání necháme pudink úplně vychladnout.
V míse vyšleháme vejce s cukrem krupice. Postupně přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Po pramínku přilijeme olej a přidáme holandské kakao. Nakonec přisypeme kypřící prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 20 minut a průběžně zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, tak můžeme vytáhnout a korpus necháme zcela vychladit.
Do změklého másla po lžících všleháme vychladlý pudink a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Celý krém vyšleháme dohladka. Krémem rovnoměrně potřeme vychladlý korpus na řezy Eskymo a cik cak pocákáme rozehřátou čokoládou.
Kokosové řezy Eskymo dáme vychladit do lednice a podáváme ke kávě nebo čaji.