Recept na jemnou buchtu s kokosem a kousky čokolády.
Hodnocení
4.1
/ 5 (13x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Olej110 ml
Vejce3 ks
Čokoláda100 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Kokos125 g
Cukr krupice250 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka250 g
Smetana ke šlehání250 ml
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme smetanu i olej a vyklepneme vejce. Vše zasypeme hladkou i polohrubou moukou a kokosem. Nahoru nasypeme cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
Pekárnu zavřeme a zapneme program DORT (2:00 hod). Čokoládu nožem nakrájíme na silnější hoblinky a po zaznění signálu (pípnutí) ji přidáme do pekárny.
Upečenou kokosovou buchtu z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a odstraníme míchací nože.
Kokosovou buchtu z domácí pekárny nakrájíme na plátky a podáváme.