Koblihy plněné hermelínem

Netradičně připravené koblihy plněné hermelínem a brusinkami, které podáváme s jogurtovou omáčkou. Okořeníme mletým hřebíčkem.


3.9100x
35 min

Postup přípravy

Z jogurtu, mletého hřebíčku a cukru si připravíme omáčku, kterou necháme v chladu rozležet. Hermelín nakrájíme na kostky.

Z prosáté mouky, prášku do pečiva, jedlé sody, vajec, změklého tuku a podmáslí, vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odležet.
Potom ho vyválíme na placku asi 1cm vysokou, ze které vykrájíme větší kolečka.
Na každé kolečko položíme kousek hermelínu a lžičku brusinek. Překryjeme druhým kolečkem a okraje pevně stiskneme.

Naplněná kolečka prudce osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme krátce na papírové utěrce okapat.

Koblihy plněné hermelínem a brusinkami podáváme horké s jogurtovou omáčkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy plněné hermelínem

Zpět na recept