Knedlo, zelo, vepřo

Nejoceňovanější české jídlo.


3.274x
120 min
9×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupičku a hrubou mouku. Těsto musí být vláčné, ale nesmí se lepit, aby se knedlíky nerozvařily. Vytvarujeme 2 šišky, které vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Poté krájíme na kolečka.

Zelí nakrouháme, dáme do kastrolu, posypeme kmínem, osolíme, přidáme masox a zalijeme vodou. Dusíme zhruba 20 minut do změknutí. Cibulku pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na trošce sádla. Přidáme k zelí. Ochutíme cukrem.

Vepřové pokrájíme na kostky, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, osolíme, přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a česnek pokrájený na plátky. Vše zalijeme vodou a přidáme 2 kostky masoxu. Vepřové pečeme v troubě při 180 °C asi hodinku.

Knedlo, zelo, vepřo ihned podáváme.
user-icon

autor Lucie.V1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlo, zelo, vepřo

Zpět na recept