Knedlo, zelo, vepřo

Nejoceňovanější české jídlo.


3.274x
120 min
9×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
500 gbrambory
1 kscibule
1 hlávkazelí
2 kostkymasox
750 gvepřová kýta
2 hrnkydětská krupička

podle chuti

cukr
sůl
kmín

podle potřeby

sádlo
voda
hrubá mouka

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupičku a hrubou mouku. Těsto musí být vláčné, ale nesmí se lepit, aby se knedlíky nerozvařily. Vytvarujeme 2 šišky, které vaříme ve vroucí vodě 25 minut. Poté krájíme na kolečka. Zelí nakrouháme, dáme do kastrolu, posypeme kmínem, osolíme, přidáme masox a zalijeme vodou. Dusíme zhruba 20 minut do změknutí. Cibulku pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na trošce sádla. Přidáme k zelí. Ochutíme cukrem. Vepřové pokrájíme na kostky, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, osolíme, přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a česnek pokrájený na plátky. Vše zalijeme vodou a přidáme 2 kostky masoxu. Vepřové pečeme v troubě při 180 °C asi hodinku. Knedlo, zelo, vepřo ihned podáváme.
user-icon

autor Lucie.V1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Knedlo, zelo, vepřo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena