Vaření.czReceptyKnedlíky se špekem a houbami

Knedlíky se špekem a houbami

Recept na dobrotu pro hladového manžela na rychlé a dobré knedlíky uvařené se slaninou, špekáčky a hlívou ústřičnou.


5.03x
30 min

Ingredience

5 gcukr
30 dkgslanina
10 gsůl
1 ksvejce
0.5 lvoda
1 balíčekdroždí
20 dkghlíva ústřičná
3 ksšpekáček
3 ksrohlík
50 dkghrubá mouka
1 špetkamuškátový květ

Postup přípravy

Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme celé droždí, přisypeme cukr, trochu mouky z mísy, zalijeme polovinou vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Mezitím si nakrájíme špekáčky, slaninu a hlívu ústřičnou na kostičky. Slaninu zpěníme na pánvi, přidáme k ní na opečení špekáčky a hlívu. Nakonec okořeníme muškátovým oříškem. Po nakynutí kvásku, přidáme do mísy rozklepnuté vejce, sůl a důkladně prohněteme v hladké těsto a podle potřeby dolijeme zbytek vody. Necháme těsto 15 minut kynout. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta spolu s osmahnutou slaninou, špekáčky a hlívou. Těsto důkladně prohněteme a po 5 minutách děláme z těsta koule o průměru asi 4 cm. Dáme vařit hrnec s osolenou vodou a po dosažení varu vložíme knedlíky do vody. Po 5 - 7 minutách zkusíme, zda jsou knedlíky uvařené, rozkrojíme jeden na půl a ochutnáme. Uvařené knedlíky vyjmeme z hrnce, propíchneme vidličkou a můžeme je podávat. Knedlíky se špekem a houbami podáváme se špenátem.
user-icon

autor Uršula

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Knedlíky se špekem a houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena