Knedlíčky plněné liškami

Recept na nenáročné knedlíky plněné houbami.


5.010x
45 min

Ingredience

náplň

1 špetkacukr
2 stroužkyčesnek
100 gcibule
500 glišky
100 gzelená paprika

podle potřeby

olej

náplň 2

1 lžičkasůl
1 ksvejce
100 gstrouhanka
2 lžičkyčerstvá petrželka

těsto

1 špetkasůl
50 gmáslo
500 gbrambory
2 ksžloutek
20 gkrupice
90 ghladká mouka
90 gpolohrubá mouka

podle chuti

čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Dobře vykartáčované brambory dáme vařit do slané vody. Měkké brambory oloupeme a prolisujeme do mísy.

Oloupanou cibuli s česnekem a paprikou nasekáme najemno a orestujeme na troše olivového oleje nebo na másle. Přidáme nadrobno nakrájené lišky a vaříme, dokud nezměknou. Dochutíme kořením a necháme vychladnout.

Suroviny na náplň 2 - vejce rozšleháme s nakrájenou petrželkou a strouhankou. Smícháme s vychladlými houbami a náplň máme připravenou.

Do protlačených brambor přidáme oba druhy mouky, krupici, žloutky, rozpuštěné máslo, špetku soli a dobře promícháme. Z těsta si postupně odebíráme kousky, které si tvarujeme do placiček. Na ně ukládáme asi lžíci houbové směsi a těsto dobře uzavřeme do menšího knedlíčku. Těsto nesmí dlouho stát, snažíme se pracovat rychle. Jinak zřídne a nedá se s ním pracovat. Bramborové knedlíčky plněné liškami vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

Bramborové knedlíčky plněné liškami slouží jako příloha, ale i hlavní chod s lehkou omáčkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíčky plněné liškami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní