Kmínové maso

Naložené maso, které je vynikající, ale hlavně měkké a hodí se i na oslavu.


4.317x
10 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
1 kgmaso

marináda

3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
3 ksvejce
2 lžícesolamyl
1 lžičkamajoránka
2 lžícemaggi
1 lžičkadrcený kmín
1 špetkamletý černý pepř
1 lžičkamletá sladká nebo pálivá paprika

Postup přípravy

V misce smícháme všechny suroviny na marinádu - vejce, solamyl, bylinky, koření i prolisovaný česnek. Můžeme použít jakékoliv maso. Maso nakrojíme na plátky a naklepeme. Kuřecí a krůtí není třeba klepat. Maso důkladně obalíme do směsi, naskládáme do misky s víkem, zalijeme zbylou směsí a uzavřeme. Maso necháme v lednici marinovat 24 hodin (tužší maso i 48 hodin). Při vlastní přípravě si rozpálíme pánev s trochou oleje. Plátky masa v něm opečeme asi 3 - 5 minut z obou stran, podle druhu masa. Kmínové maso podáváme a přílohou podle chuti. Vhodné jsou hranolky, brambory, zelenina salát nebo jenom pečivo.
user-icon

autor paula13

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kmínové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena