Kmínová vepřová pečeně

Recept na tradiční českou pečeni - na kmínu.


3.2112x
90 min
2×

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm ze všech stran zprudka orestujeme.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme 15 - 20 minut. Pak teplotu snížíme asi na 180 °C a pečeme doměkka. Podle potřeby pečeni přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.

Kmínovou vepřovou pečeni podáváme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlíky. Kmínovou pečeni můžeme doplnit zelím nebo špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínová vepřová pečeně

Zpět na recept