Kmínová polévka

Snadná a rychlá polévka vhodná i pro kojící maminky.


4.486x
25 min
19×

Postup přípravy

Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme.

Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny.

Mezitím si připravíme kapání - žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme.

Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.
user-icon

autor Arabela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínová polévka

Zpět na recept