Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme.
Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny.
Mezitím si připravíme kapání - žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme.
Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Kmínová polévka
Komentář k receptu Kmínová polévka
Kmínová polévka