Klobásové kapsy

Pokud vaříte a pečete vše ve větším množství, možná vám zbyly i upečené klobásy, stočené do šneků. Zkuste je podávat tentokrát jinak než s bramborovou kaší či brambory.


2.917x
45 min

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na pomoučněné desce na slabý plát. Plát rozřízneme na obdélníky. Velikost obdélníků musíme přizpůsobit velikosti klobásových šneků. Klobásu stočenou do šneka zbavíme špejle a položíme na jednu půlku obdélníku. Na klobásu navrstvíme asi 2 lžíce uvařeného zelí. Pokud máte rádi kořeněné pokrmy, můžete náplň kapsy posypat svým oblíbeným kořením. Druhou půlku těsta přehneme přes klobásu se zelím a otevřené strany vzniklé kapsy k sobě přitiskneme. Okraje přehneme směrem nahoru. Takto připravíme i další kapsy. Každou klobásovou kapsu potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut. Upečené klobásové kapsy podáváme teplé.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Klobásové kapsy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena