Klasická smažená vepřová játra

Recept na pochoutku z vepřových jater, která je rychle hotová a má snadnou přípravu.


3.620x
15 min

Ingredience

400 gvepřová játra
200 gdomácí vepřové sádlo

podle chuti

sůl

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
2 lžícemléko
hladká mouka

Postup přípravy

Vepřová játra odblaníme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm. Je dobré dát játra asi na 15 minut do mrazáku, lehčeji se potom krájí.

Pokrájené plátky vepřových jater přímo nesolíme, aby neztvrdly. Plátky obalíme v mouce a potom ve vejcích, která jsme rozšlehali se solí a mlékem, nakonec je obalíme ve strouhance.

Obalená játra smažíme z obou stran do pěkné červeno-hnědé barvy v rozpáleném domácím vepřovém sádle anebo v rozpáleném oleji a dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku.

Klasická smažená vepřová játra servírujeme s brambory v jakékoliv úpravě a podáváme s domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami anebo s libovolným listovým salátem či domácí čalamádou.

Tato pochoutka je velmi oblíbená u nás a vyhledávaná a vzácná v Maďarsku, kde většina jater jde na export, případně se zpracovává na paštiky. Jinak játra výborně chutnají i za studena s dobrým domácím chlebem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická smažená vepřová játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena