Kinderkoláč

Ze Slovenska je recept na tento vynikající zákusek.


4.421x
90 min
3×

Ingredience

100 gvlašské ořechy

těsto

1.5 lžíceolej
1 špetkasůl
300 gmáslo
3 lžícestrouhanka
9 ksbílek
0.5 balíčkuprášek do pečiva
9 lžiccukr krystal
3 lžícehladká mouka

krém

2 lžícekakao
9 ksžloutek
1 lmléko
9 lžiccukr krystal
2.5 balíčkuvanilkový pudink

na potření

100 gnugeta

na ozdobu

2 lžícecukr moučka
2 kelímkysmetana ke šlehání
granko
1 balíčekztužovač šlehačky

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Ořechy nasekáme. Na plech dáme pečící papír, potřeme jej olejem a posypeme nahrubo sekanými ořechy. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Přidáme 9 lžic krystalového cukru, mouku s práškem do pečiva, strouhanku a 1,5 lžíce oleje. Těsto nalijeme na ořechy a pečeme při 180 °C dorůžova. Po upečení kropus překlopíme na druhý plech a odstraníme papír. Ořechy jsou nahoře. Korpus potřeme nugetou a necháme vychladnout. Z mléka, žloutků, pudinků a cukru uvaříme pudink, který za stálého míchání necháme vychladit ve studené lázni. Potom pudink po částech vmícháme do rozšlehaného másla. Do půlky krému dáme kakao. Střídavě po lžících dáváme na nugetou pomazaný koláč oba krémy a uhladíme je. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a cukrem. Naneseme na koláč a ozdobně posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Můžeme použít i granko. Kinderkoláč necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kinderkoláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena