Hrušky oloupeme, zbavíme je pecek a jádřince, nakrájíme je na kostičky a s cukrem i vínem je dáme vařit.
Plátkovou želatinu rozpustíme.
Měkké hrušky dáme do mixéru, komu chutná, přidá mletou skořici. Hrušky namixujeme do krému a propasírujeme, pokud je třeba. Musíme mít krém bez hrudek. Povolenou želatinu přidáme do teplého hruškového krému, promícháme a na půl hodiny dáme do lednice.
Kinder vejce nožíkem opatrně rozpůlíme.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, potřeme s ní okraje Kinder vajec a ponoříme je do mletých oříšků. Necháme uschnout.
Zbytek čokolády dáme do cukrářského sáčku a na pečicím papíře uděláme malé ozdůbky (8 ks). Dáme do lednice ztuhnout.
Smetanu našleháme a pomalu ji přimícháváme do hruškového krému (mousse), dáme opět do lednice na cca 30 minut.
Hruškovou směsí vyplníme půlky Kinder vajec a ozdobíme čokoládovými ozdůbkami. Kinder vejce s hruškovou mousse podáváme vychlazené.