Kešu penízky

Pokud máte stejně jako my rádi kešu oříšky, zpestřete svůj vánoční stůl kešu penízky.


3.1106x
60 min

Postup přípravy

Máslo zpěníme v hrnci, pak nalijeme do mísy a necháme mírně vychladnout. Teprve pak ho utřeme do pěny. Postupně do ní přisypeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme těsto. Z toho uděláme dva válce o průměru 4 cm, které obalíme v nasekaných kešu oříšcích tak, že je dobře vmáčkneme do těsta.

Potom válečky zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do chladu odležet.

Z těsta pak ukrajujeme plátky asi 3/4 cm široké. Doprostřed vždy vtlačíme celý kešu oříšek, kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem se dvěma lžícemi vody a dáváme na plech s pečícím papírem.

Připravené kešu penízky pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 až 10 minut. Pak je necháme na mřížce vychladnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kešu penízky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.