Kelerábky

Recept na smažené nočky z kedluben a uzeniny.


4.79x
35 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
2 dlmléko
1 kscibule
5 kskedlubna
sekaná petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 gsalám junior

podle potřeby

polohrubá mouka
tuk na smažení

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a jemně nakrájený salám. Buď šunkový nebo junior. Hmotu trochu osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou, přimícháme vejce a mléko a tolik mouky, aby vzniklo polotuhé těsto. Pro výraznější chuť přidáme i rozetřený česnek. Dobře všechno smícháme.

Lžící nabíráme hmotu a vkládáme do rozehřátého tuku nočky, které dozlatova osmažíme. Usmažené kelerábky dáváme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

Kelerábky podáváme s vařenými brambory, zeleninou a tatarkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kelerábky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská