Recept na malé koláčky, který byl původně určen pro malé děti, ale pochutnají si i ti, kteří mají rádi klasické sladké.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo80 g
Kefír400 ml
Hruška1-2 ks
Skořice mletá1/2 lžičky
Žitná mouka125 g
Špaldová mouka125 g
Kypřící prášek bez fosfátů2 lžičky
Datlová pasta150 g
Postup přípravy
Do mixéru rozdrobíme datlovou pastu a rozmixujeme ji s vejci, povoleným máslem a kefírem.
Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a skořicí a vmícháme do těsta. Těsto se nám povede i v případě, že použijeme pouze špaldovou nebo žitnou mouku. Případně můžeme vyzkoušet i další druhy.
Nakonec do těsta vmícháme 1 větší nebo 2 menší hrušky, které jsme předem nakrájeli na malé kousky.
Připraveným těstem plníme formičky na pečení podle libosti. Z uvedeného množství upečeme například 6 srdíček a 1 nízkou bábovku.
Pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Kefírová srdíčka či bábovku bez cukru necháme vychladnout a můžeme podávat.