Kedlubny se sezamovou kůrkou

Smažené kedlubnové plátky v sezamových semínkách, které podáváme se zeleninovým tvarohem. Recept kolegyně z práce na lehkou večeři nebo svačinu.


3.06x
30 min

Ingredience

3 kskedlubna

na obalení

1 ksvejce
sezamová semínka

podle chuti

citronová šťáva
mletý barevný pepř
bylinková sůl

podle potřeby

olej na smažení

směs

2 ksžlutá paprika
400 gměkký tvaroh
3-4 řapíkyřapíkatý celer
3 lžíceminerálka

Postup přípravy

Zeleninu nejprve pečlivě očistíme. Kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Celer a papriky nakrájíme na stejné kostičky. Kedlubny povaříme necelých 10 minut v osolené vodě, potom rychle zchladíme a osušíme. Celer také krátce povaříme a rychle zchladíme. Celerovou nať nasekáme nadrobno.

Tvaroh rozšleháme s minerálkou, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Vmícháme vychladlý celer a papriku. Snažíme se o stejný poměr těchto surovin.

Plátky kedlubny osolíme, namočíme důkladně celé v rozšlehaném vejci a obalíme v sezamových semínkách. Na rozehřátém tuku kedlubny osmažíme dozlatova. Na talíře upravíme placičky s ochuceným tvarohem. Kedlubny se sezamovou kůrkou ozdobíme nasekanou celerovou natí.

Kedlubny se sezamovou kůrkou podáváme s tmavým pečivem.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubny se sezamovou kůrkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.