Vaření.czReceptyKedlubny se sezamovou kůrkou

Kedlubny se sezamovou kůrkou

Smažené kedlubnové plátky v sezamových semínkách, které podáváme se zeleninovým tvarohem. Recept kolegyně z práce na lehkou večeři nebo svačinu.


3.06x
30 min

Ingredience

3 kskedluben

na obalení

1 ksvejce
sezamová semínka

podle chuti

citronová šťáva
mletý barevný pepř
bylinková sůl

podle potřeby

olej na smažení

směs

2 kspaprika žlutá
400 gměkký tvaroh
3-4 řapíkyřapíkatý celer
3 lžíceminerálka

Postup přípravy

Zeleninu nejprve pečlivě očistíme. Kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Celer a papriky nakrájíme na stejné kostičky. Kedlubny povaříme necelých 10 minut v osolené vodě, potom rychle zchladíme a osušíme. Celer také krátce povaříme a rychle zchladíme. Celerovou nať nasekáme nadrobno. Tvaroh rozšleháme s minerálkou, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Vmícháme vychladlý celer a papriku. Snažíme se o stejný poměr těchto surovin. Plátky kedlubny osolíme, namočíme důkladně celé v rozšlehaném vejci a obalíme v sezamových semínkách. Na rozehřátém tuku kedlubny osmažíme dozlatova. Na talíře upravíme placičky s ochuceným tvarohem. Kedlubny se sezamovou kůrkou ozdobíme nasekanou celerovou natí. Kedlubny se sezamovou kůrkou podáváme s tmavým pečivem.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kedlubny se sezamovou kůrkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena