Kedgeree

Původně indické jídlo se za časů britské nadvlády v Indii stalo oblíbenou koloniální snídaní.


3.174x
60 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
2 lžícepetrželka
1 kscibule
0.5 lžičkykurkuma
pepř
0.5 lžičkychilli koření
0.5 lžičkymletý kmín
1 hrnekdlouhozrnná rýže
0.3 lžičkymletý zázvor
1 lžícekukuřičný olej
230 gplátky z tresky
230 gplátky uzené tresky

Postup přípravy

Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a vejce uvaříme natvrdo.

Ryby dáme do velké hluboké pánve se silným dnem, přelijeme vodou a zvolna vaříme na mírném ohni 10-15 minut. Ryby přeneseme lopatkou s otvory na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a případně doplníme vodou na 2 1/2 hrnku.

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty doměkka. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby, a dusíme 20 minut doměkka. Během uvedené doby by se měla všechna tekutina vstřebat.

Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme po délce na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedgeree

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena