Kedgeree

Původně indické jídlo se za časů britské nadvlády v Indii stalo oblíbenou koloniální snídaní.


3.174x
60 min

Postup přípravy

Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a vejce uvaříme natvrdo.

Ryby dáme do velké hluboké pánve se silným dnem, přelijeme vodou a zvolna vaříme na mírném ohni 10-15 minut. Ryby přeneseme lopatkou s otvory na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a případně doplníme vodou na 2 1/2 hrnku.

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty doměkka. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby, a dusíme 20 minut doměkka. Během uvedené doby by se měla všechna tekutina vstřebat.

Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme po délce na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedgeree

Zpět na recept