Kávový likér z bezinek

Vynikající spojení bezinek, kávy a rumu.


4.519x
45 min
2×

Postup přípravy

Omyté bezinky vaříme ve vodě asi 15 minut, pak je propasírujeme přes síto a vymačkáme z nich všechnu šťávu.

Procezenou šťávu vlijeme do hrnce, přidáme cukr a vaříme asi 7 minut. Potom vsypeme kávu a promícháme. Instantní káva by se neměla vařit.

Do zchladlé sladké šťávy vmícháme rum, uzavřeme pokličkou a necháme odležet asi hodinku. Alkohol musí tvořit nejméně třetinu objemu šťávy.

Vychladlý likér slijeme do vymytých lahví.

Kávový likér z bezinek je velmi účinný na bolesti hlavy a při nachlazení.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávový likér z bezinek

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká