Kávový dort podle Fanušky

Recept na tmavý kyprý korpus, který podle potřeby plníme máslovým krémem nebo pařížskou šlehačkou.


4.04x
60 min
1×

Postup přípravy

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme kakao, uvařenou silnou černou kávu, mouku promíchanou s práškem do pečiva, sníh našlehaný z bílků a nastrouhanou citronovou kůru.

Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Teplotu trouby nastavíme podle svých zkušeností, já nejprve peču korpus při 200 °C, pak ztlumím.

Po upečení a vychladnutí dort plníme podle chuti. Dort plníme máslovým krémem nebo pařížskou šlehačkou.

Kávový dort podle Fanušky nakrájíme a podáváme jako chutný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávový dort podle Fanušky

Zpět na recept