Všechny ingredience smícháme dohromady a na plech vyložený pečícím papírem děláme malé hrudky, např. pomocí dvou lžiček. Hrudky dáváme dál od sebe, při pečení se těsto rozteče do placiček.
Sušenky pečeme při teplotě cca 210 °C, asi 5-7 minut.
Po upečení stáhneme pečící papír z plechu, aby sušenky rychleji vychladly a obracečkou je z papíru sundáme.
Část ovesných vloček je možné nahradit kokosem, oříšky, mandlemi...
Z uvedeného množství ingrediencí upečeme asi 100 ks tenkých ovesných sušenek.
Vyborne,jen moc sladke,priste zkusim dat tez mene cukru. Ale jinak rychly recept,takrka hned upecene a diky tenkosti rychle chladnou takzese daji ihne po upeceni konzumovat. Dekuji za recept :)
Iveta
Komentář k receptu Kaurahentuset - ovesné sušenky
Vyborne,jen moc sladke,priste zkusim dat tez mene cukru. Ale jinak rychly recept,takrka hned upecene a diky tenkosti rychle chladnou takzese daji ihne po upeceni konzumovat. Dekuji za recept :)
thodthwerdthur
Obměna
Tento recept hodně připomíná tzv. Osadnické sušenky,které byly popsány v jedné knize o dobývání Ameriky,bohužel název si už nepamatuju,ale důležitý je recept ;) :
"Vezmi díl ovesných vloček(odzkoušeno mám asi tak 3 hrstě),půl hrnku krupice,kousek másla,med,trochu cukru,1 vejce. Smíchej vše dohromady,podle potřeby přidej vloček nebo másla,medu a vypracuj hutné těsto. Peč na horkém kameni do tvrda."
V praxi dneška je to tak,že těsto by mělo byt hutné,tak aby šlo dobře tvarovat v placky a nelepilo se,občas si pomužu trochou mouky na ruce,peču asi 4 minuty v troubě. Je to sakra žrádlo,každý se po tom muže utlouct :)
misulinecka
Výborné
Naprosto úžasné a jednoduché. Dala jsem tam méně cukru a trošku skořice. Všem moc chutnaly, většina jich zmizela během jedné noci :)
lenka (tecka) jochova85
super
Sušenky jsou vynikající. Krásně se roztekly, skvěle chutnají. Jen množství bylo méně než 100, ale to vůbec nevadí. Dávkovala jsem to lžičkou a mám jich 50