Katův šleh á la Charlese

Kolik lidí, tolik receptů, vyzkoušejte recept na přípravu chutného hlavního chodu z vepřového masa a zeleniny.


3.04x
30 min
1×

Ingredience

400 gcibule
3 lžícekečup
2 ksmrkev
1 lžícehořčice plnotučná
2 kspaprika červená
2 lžícesójová omáčka
1 plechovkahrášek sterilovaný
800 gvepřové maso
2 lžíceworcestrová omáčka
0.5 lžícechilli omáčka
1 dlnálev z okurek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vepřové maso (kýtu, plec, krkovičku) nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Mrkev nastrouháme na malé nudličky. Červené papriky nakrájíme na kousky. Cibuli vsypeme do rozpáleného oleje a mícháme, dokud se neodpaří voda, která z cibule vytekla a dokud mírně nezezlátne. Přidáme nakrájené maso, opepříme, přidáme mleté chilli papričky podle toho, kolik kdo vydrží a maso dobře osmahneme. Když maso změkne, přidáme hořčici, kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku a worcesterovou omáčku. Promícháme a vlijeme trochu láku z okurek. Poté přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme ještě cca 3 - 5 minut provařit. Ne déle, aby zelenina zůstala pěkně křupavá, i ta se dá použít podle toho, jakou máte rádi. Dosolíme až nakonec podle chuti, ingredience obsahují sůl, tak abychom nepřesolili. Při servírování ještě horké na talíři posypeme nastrouhaným sýrem podle vlastní chuti - já používám eidam. Katův šleh á la Charlese podáváme s čerstvým chlebem, bramboráčky, hranolky nebo vařenými brambory.
user-icon

autor xyeti

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Katův šleh á la Charlese

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena