Katův šleh á la Charlese

Kolik lidí, tolik receptů, vyzkoušejte recept na přípravu chutného hlavního chodu z vepřového masa a zeleniny.


3.04x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vepřové maso (kýtu, plec, krkovičku) nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Mrkev nastrouháme na malé nudličky. Červené papriky nakrájíme na kousky.

Cibuli vsypeme do rozpáleného oleje a mícháme, dokud se neodpaří voda, která z cibule vytekla a dokud mírně nezezlátne. Přidáme nakrájené maso, opepříme, přidáme mleté chilli papričky podle toho, kolik kdo vydrží a maso dobře osmahneme.

Když maso změkne, přidáme hořčici, kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku a worcesterovou omáčku. Promícháme a vlijeme trochu láku z okurek. Poté přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme ještě cca 3 - 5 minut provařit. Ne déle, aby zelenina zůstala pěkně křupavá, i ta se dá použít podle toho, jakou máte rádi.

Dosolíme až nakonec podle chuti, ingredience obsahují sůl, tak abychom nepřesolili. Při servírování ještě horké na talíři posypeme nastrouhaným sýrem podle vlastní chuti - já používám eidam.

Katův šleh á la Charlese podáváme s čerstvým chlebem, bramboráčky, hranolky nebo vařenými brambory.
user-icon

autor xyeti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Katův šleh á la Charlese

Zpět na recept