Kaštanová polévka

Netradiční polévka z jedlých kaštanů.


2.04x
60 min

Ingredience

cukr
sůl
2 lžícemáslo
1 lžíceolivový olej
750 mlmasový vývar
mletý bílý pepř
500 gjedlé kaštany
100 gbílý chléb
100 mlsmetana na vaření

na ozdobu

petrželová nať
8-10 ksmenší žampiony

Postup přípravy

Jedlé kaštany očistíme a nařežeme, vložíme do masového vývaru a vaříme 30 minut. Uvařené kaštany oloupeme a scedíme. Asi 8 kaštanů vybereme a odložíme. Zbytek kaštanů roztlačíme a vrátíme do polévky. Z bílého chleba odkrojíme kůrku, měkký střed natrháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Před koncem vaření přidáme smetanu. Osolíme, okořeníme, osladíme podle chuti a zjemníme kouskem másla. Odležené kaštany posekáme a zamícháme do polévky. Žampiony očistíme, podélně rozřežeme a osmažíme na oleji. Jednotlivé porce kaštanové polévky ozdobíme opečenými žampiony a posekanou petrželovou natí.
user-icon

autor rajcinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kaštanová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena