Rychlý těstovinový salát s kuřecím masem a smetanou je dobrý teplý i studený. Skvělý recept pro tzv. krabičkové stravování.
Hodnocení
4.7
/ 5 (26x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Olej
Sůl
Máslo1 lžíce
Cibule1 ks
Mouka1 a 1/2 lžíce
Kari4 lžičky
Zelenina300 g
Mletý pepř
Kuřecí maso300 g
Smetana na vaření300 ml
Těstovinové vrtulky500 g
Mléko150 ml
Postup přípravy
Do osolené vody si dáme vařit těstoviny.
Pokud budeme chtít přidávat vařenou zeleninu a ne z plechovky, tak si dáme zeleninu připravit na pařák. Já dávám hrášek, mrkvičku a kukuřici - kukuřici nutno napařovat déle, jinak je tvrdá.
Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, kuřecí maso na menší kostičky (sůl a pepř) a osmažíme na oleji.
Až se maso zatáhne, přidáme kari a orestujeme doměkka.
Poté přidáme smetanu a vedle si v hrnku vidličkou rozkvedláme mléko s moukou.
Až se chvilku maso se smetanou povaří, přidáme mléko s moukou. Povaříme do zhoustnutí.
Pokud se nám směs zdá moc hustá, přidáváme mléko, do řídké naopak mouku.
Uvařenou zeleninu si vložíme do velké mísy na salát, do horké zeleniny dáme lžíci másla a mícháme, až se máslo rozpustí.
Scedíme těstoviny a přidáme k zelenině.
Nakonec přidáme maso s kari omáčkou a vše důkladně promícháme.
Kari těstovinový salát je nutné ještě dochutit solí podle chuti. Kari těstovinový salát s kuřecím masem můžeme jíst ještě teplý, případně ho nechat vychladit v lednici.