Karfiolka

Recept na květákovou polévku. Teta ze Slovenska ji dělala s oštiepkom.


5.07x
60 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
40 gmáslo
0.3 ksceler
voda
1-2 ksmrkev
1 kskvěták
1 kskedlubna
2 lžícepolohrubá mouka
0.3 lsladká smetana
50 gmáslo na jíšku
petrželka kudrnka
50 goštiepok

podle chuti

vegeta

Postup přípravy

Omytý květák celý uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar odložíme a květák necháme vystydnout.

Mrkev, kedlubnu a celer nakrájíme na drobné kostičky a podusíme na másle. Zalijeme částí vody z květáku a vaříme do poloměkka. Na másle opražíme mouku, zalejeme zbývající vodou a vlijeme do vařící zeleniny.

Květák rozebereme na růžičky a přidáme k zelenině. Karfiolku dochutíme vegetou.
Rozmícháme si smetanu s vajíčkem, vlijeme do polévky a krátce povaříme.
Karfiolku odstavíme a přidáme nastrouhaný sýr - oštiepok nebo parmezán a posekanou petrželovou nať, kudrnku.

Karfiolku rozdělíme na talíře a můžeme podávat.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karfiolka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská