Karamelový tvarohový krém je perfektní lahůdka. Zkuste recept na sladké krémové pohoštění z tvarohu a šlehačky. Práci si hodně zjednodušíme použitím karamelového salka.
Hodnocení
4.6
/ 5 (19x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr50 g
Smetana ke šlehání1 kelímek
Měkký tvaroh500 g
Kondenzované slazené mléko1 konzerva
Na ozdobu
Čokoládová rýže
Podle chuti
Ovoce (kiwi,jahody,maliny)
Postup přípravy
Konzervu slazeného mléka dáme zavřenou do vody a vaříme ji 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Dáme vychladit.
Úplně vychladlou konzervu, nejlépe až druhý den, otevřeme a zkaramelizované mléko rozšleháme s tvarohem a cukrem.
Nakonec lehce přimícháme ušlehanou šlehačku.
Krém dáme do pohárů nebo misek a přidáme jakékoliv čerstvé ovoce. Nejlepší jsou jahody, maliny nebo kiwi. Nakonec můžeme přizdobit čokoládou.