Nejprve z celkového množství cukru odebereme 2 lžíce a roztavíme na světle hnědo, necháme mírně zchladnout, zalijeme 9 lžícemi vody a necháme rozpustit. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s horkou karamelovou vodou. Dále postupně přidáme ostatní cukr (i vanilkový), potom pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky.
Karamelový korpus upečeme v předehřáté troubě.
Karamelový korpus je bez jakéhokoli tuku, ale voda mu dává vláčnost. Jen se lépe krájí až po pár hodinách, jinak se trochu drolí. Nejčastěji ho upeču ráno a večer teprve rozkrojím. Korpus potom naplníme a ozdobíme podle chuti a fantazie.