Z mouky, rostlinného tuku, cukru, ořechů, kakaa a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi půl hodiny v ledničce odležet.
Těsto rozdělíme na malé kousky a s pomocí formičky z nich tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Uzavřenou konzervu kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Pak ji vyjmeme a necháme vychladnout. Zchladlou konzervu otevřeme, vzniklou karamelovou hmotu dáme do mísy a vyšleháme s máslem na hladký krém.
S pomocí cukrářského sáčku nastříkáme karamelový krém na rohlíčky a nakonec rohlíčky jeden po druhém namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.