Karamelové řezy

Recept na jemný moučník pro každou příležitost.


3.716x
60 min
1×

Postup přípravy

Den předem si uvaříme slazené kondenzované mléko v uzavřené plechovce. Plechovka musí být po dobu varu, jež trvá dvě hodiny, zcela ponořena.

Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce, olej, rozpuštěné máslo, přimícháme kakao, cukr, mouku a nakonec vmícháme kypřící prášek.

Troubu předehřejeme na 180 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Připravené těsto nalijeme na plech a zvolna upečeme.

Mezitím vyšleháme karamel (vařené kondenzované mléko) s máslem do hladkého karamelového krému.

Ztužený tuk rozpustíme na mírném plameni, vmícháme cukr, kakao, pudink, horkou vodu a rum. Mícháme, dokud není poleva úplně hladká.

Vychladlý korpus rozřízneme a potřeme karamelovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a přelijeme polevou.

Po ztuhnutí krájíme karamelový moučník na řezy a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelové řezy

Zpět na recept