Karamelové řezy

Recept na jemný moučník pro každou příležitost.


3.716x
60 min
1×

Ingredience

těsto

4 lžíceolej
2 ksvejce
4 lžícekakao
250 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr moučka
300 gpolohrubá mouka
100 grozpuštěné máslo

krém

250 gmáslo
1 plechovkakondenzované slazené mléko

poleva

2 lžícerum
2 lžícekakao
120 gcukr moučka
90 gztužený tuk
1.5 lžícehorká voda
1 lžícekaramelový pudinkový prášek

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Den předem si uvaříme slazené kondenzované mléko v uzavřené plechovce. Plechovka musí být po dobu varu, jež trvá dvě hodiny, zcela ponořena. Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce, olej, rozpuštěné máslo, přimícháme kakao, cukr, mouku a nakonec vmícháme kypřící prášek. Troubu předehřejeme na 180 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto nalijeme na plech a zvolna upečeme. Mezitím vyšleháme karamel (vařené kondenzované mléko) s máslem do hladkého karamelového krému. Ztužený tuk rozpustíme na mírném plameni, vmícháme cukr, kakao, pudink, horkou vodu a rum. Mícháme, dokud není poleva úplně hladká. Vychladlý korpus rozřízneme a potřeme karamelovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a přelijeme polevou. Po ztuhnutí krájíme karamelový moučník na řezy a servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Karamelové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena