Vaření.czReceptyKapustové závitky s mletým masem

Kapustové závitky s mletým masem

Mleté maso zabalené do zelené kapusty a přelité omáčkou.


4.327x
60 min
3×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
2 lžícemáslo
1 kskapusta
250 mlvývar z masoxu
1 ksvětší cibule
20 gsušené houby
1 lžičkakremžská hořčice
0.5 lžičkymletý černý pepř
1 ksvčerejší houska
400 gmleté maso (50:50)

Postup přípravy

Kapustu rozebereme na listy, 12 si oddělíme stranou. Omyjeme je a na 3 minuty ponoříme do osolené vroucí vody. Necháme je spařit a pak okapat. Housku namočíme do 200 ml studené vody. Sušené houby namočíme do 150 ml vody. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Poté housku vymačkáme a vmícháme ji do mletého masa s vejci, oloupanou a nakrájenou cibulí a okapanými houbami. Hmotu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí. Vždy 3 kapustové listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň z mletého masa - použijeme vepřové a hovězí v poměru půl na půl. Stočíme čtyři závitky, převážeme nití a na rozehřátém másle ze všech stran opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 35 minut. Pokud nám zbyla kapusta, nadrobno ji posekáme a udusíme doměkka. Podáváme s vařeným bramborem a poléváme dušenou kapustou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové závitky s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena