Kapustu rozebereme na listy, 12 si oddělíme stranou. Omyjeme je a na 3 minuty ponoříme do osolené vroucí vody. Necháme je spařit a pak okapat.
Housku namočíme do 200 ml studené vody. Sušené houby namočíme do 150 ml vody. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Poté housku vymačkáme a vmícháme ji do mletého masa s vejci, oloupanou a nakrájenou cibulí a okapanými houbami. Hmotu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.
Vždy 3 kapustové listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň z mletého masa - použijeme vepřové a hovězí v poměru půl na půl. Stočíme čtyři závitky, převážeme nití a na rozehřátém másle ze všech stran opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 35 minut.
Pokud nám zbyla kapusta, nadrobno ji posekáme a udusíme doměkka.
Podáváme s vařeným bramborem a poléváme dušenou kapustou.