Kapustník

Výborný recept na bramborovou kaši podávanou jinak.


4.620x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
700 gbrambory
1 dlmléko
100 ghladká mouka
4 kslisty ze zelí

podle chuti

sůl
kmín

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Brambory oloupeme, umyjeme, nastrouháme a v suché utěrce vylisujeme šťávu. K bramborám přidáme vejce, mléko, mouku, kmín a sůl. Vymícháme na hladkou kaši a rozložíme ji na kapustové listy. Listy položíme na vymazaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Teplé kapustníky položíme na talíř listem navrch a list opatrně sloupneme. Upečená bramborová kaše si uchová tvar listu. Kapustníky podáváme k masu nebo jen tak s mlékem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapustník

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena