Jednoduchý recept na přílohu k masu. Jako hlavní chod podáváme kapustičky s pečivem.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Muškátový oříšek
Mletý černý pepř
Ostatní
Máslo5 dkg
Zakysaná smetana1 kelímek
Růžičková kapusta1 kg
Lupínky mandlí1 lžíce
Postup přípravy
Očištěnou růžičkovou kapustu 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.
Potom růžičkovou kapustu orestujeme na másle, osolíme, opepříme, ovoníme muškátovým oříškem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu s nastrouhanými mandlemi a dále už nevaříme.
Kapustičky s krémem podáváme jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod s pečivem.
dříve jsem pěstovala,teď kupuji vždy když je uvidím,jím je klidně i syrové,ale kupuji jen čerstvé ne zažloutlé,ale na hořké jsem na štěstí nenarazila,přeji hezký den
Lidy
Kapustičky
Úžasné, už teď se mi sbíhají sliny, a jakmile seženu lahodnou kapustičku, vyzkouším. Děkuji moc za recept.
Prosím o info, kapustičku máte vlastní nebo kupovanou ? A v tom případě kde? Já zatím natrefila často na hořké.