Kapucínský pudink

Recept našich prababiček. Třený ořechový pudink. Není to klasický pudink!


3.1146x
90 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Máslo (7 dkg) necháme změknout a utřeme ho s polovinou cukru. Postupně do něj přišleháváme žloutky a vše umícháme. Přidáme kakao a druhou půlku cukru. Směs opět třeme a přidáme rum. Do velkého hrnce dáme vařit vodu.

Ořechy nasekáme, citronát nakrájíme na nudličky a bílky ušleháme do tuhého sněhu. Do něj přidáme citronát, ořechy a piškotové drobečky (válečkem rozmačkané piškoty). Nakonec vše smícháme s máslovou hmotou.

Máslem vymažeme zapékací misku nebo formu, vysypeme ji strouhankou a naplníme ji do dvou třetin (do tří čtvrtin) připravenou hmotou. Formu pevně uzavřeme alobalem, vložíme ji do hrnce s vodou a asi hodinu ji v něm vaříme.

Mezitím si připravíme polevu. Ve víně povaříme cukr, citronovou kůru, skořici a hřebíček.

Hotový pudink vyklopíme a přelijeme svařeným vínem. Můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapucínský pudink

Zpět na recept