Kapucínský pudink

Recept našich prababiček. Třený ořechový pudink. Není to klasický pudink!


3.1146x
90 min

Ingredience

strouhanka
máslo na vymazání

poleva

100 gcukr
1 ksskořice
3 kshřebíček
200 mlčervené víno
2 lžičkycitronová kůra

krém

8 ksvejce
7 dkgmáslo
2 lžícerum
4 dkgkakao
20 dkgcukr moučka
8 dkgvlašské ořechy
8 dkgcitronát (citronová kůra v cukru)
8 dkgpiškotové drobečky

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Máslo (7 dkg) necháme změknout a utřeme ho s polovinou cukru. Postupně do něj přišleháváme žloutky a vše umícháme. Přidáme kakao a druhou půlku cukru. Směs opět třeme a přidáme rum. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Ořechy nasekáme, citronát nakrájíme na nudličky a bílky ušleháme do tuhého sněhu. Do něj přidáme citronát, ořechy a piškotové drobečky (válečkem rozmačkané piškoty). Nakonec vše smícháme s máslovou hmotou. Máslem vymažeme zapékací misku nebo formu, vysypeme ji strouhankou a naplníme ji do dvou třetin (do tří čtvrtin) připravenou hmotou. Formu pevně uzavřeme alobalem, vložíme ji do hrnce s vodou a asi hodinu ji v něm vaříme. Mezitím si připravíme polevu. Ve víně povaříme cukr, citronovou kůru, skořici a hřebíček. Hotový pudink vyklopíme a přelijeme svařeným vínem. Můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapucínský pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena