Kapucínský guláš

Dobrý guláš z hovězí kližky. Tradiční recept na výborný a vydatný oběd.


2.928x
90 min

Ingredience

3 kscibule
150 gsádlo
200 gžampiony
150 ghladká mouka
1 kghovězí kližka
1 plechovkarajský protlak
0.5 balíčkumletá sladká paprika

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kližku nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme v hrnci na sádle dorůžova. Vložíme maso do hrnce a zarestujeme. Přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř, drcený kmín a sladkou mletou papriku. Směs promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou, zavaříme, zahustíme hladkou moukou a provařujeme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na troše sádla. Žampiony pak přidáme do šťávy spolu s masem, krátce povaříme a guláš dochutíme solí. Kapucínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem, popřípadě s těstovinami.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapucínský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena