Kapr podle Daniely

Recept pro ty, co ryby moc nemusí. Tento recept je originál, předvedla jsem ho jen jedinkrát, a to v Receptáři. Oceněn byl 1. místem.


4.58x
120 min

Ingredience

1 kgcibule
1 kskapr
10 lžicolej na smažení
25 dkganglická slanina nebo uzený bůček
0.5 kghouby naložené v octě
10 lžicworchestr
2 lžícečesneková pasta 70%

na obalení

10 lžichladká mouka

podle chuti

1 lžičkamletý černý pepř

podle potřeby

olej na fritování

Postup přípravy

Kapra očistíme a naporcujeme na polopodkovy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kapří polopodkovy obalené v mouce osmahneme ve fritovacím hrnci. Klademe do suchého pekáčku. Na oleji osmažíme cibuli, jen tak než začne zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou slaninu a nakonec kyselé houby i s nálevem (čím starší, tím lepší), většinou rosolovatým. Lehce orestujeme. Dochutíme česnekovou pastou, kterou nešetříme, stejně tak worcestrem a trochou mletého pepře. Než vše navrstvíme na osmahlé kousky kapra, dostatečně ho pokapeme worchestrem. Asi tak jedna lžička na jeden dílek masa. Vše pak necháme asi tak půl hodiny zapékat v troubě na cca 150 °C. Kapra podle Daniely doporučuji podávat jen s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr podle Daniely

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena