Kantonské maso

Pokud máte rádi čínskou kuchyni, jistě doporučuji, jen suroviny nejsou všude běžně k dostání.


3.0132x
30 min

Ingredience

5 lžicolej
0.5 lžičkysůl
sůl
1 kscibule
100 gceler
2 ksbílek
1 lžíceškrobová moučka
400 ghovězí maso zadní

zálivka

0.5 lžičkycukr krupice
0.5 lžičkymletý pepř
0.5 šálkumasový vývar
3 lžícesojová omáčka
2 lžícevíno šao-sing
0.5 lžičkyWei-su
1 lžičkamáčený škrob

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se škrobem, bílkem, osolíme a vchladu necháme uležet. Cibuli a celer očistíme a oboje nakrájíme na nudličky.

Na oleji zesklovatíme cibuli a celer, promícháme a po chvíli odstavíme.

Připravíme si zálivku. Sójovou omáčku, Wei-su, víno, máčený škrobu a vývar smícháme. Vše ochutíme cukrem a pepřem. Podle chuti můžeme množství změnit.

Maso zprudka opečeme, přidáme zeleninu, promícháme, zalijeme zálivkou a povaříme.

Ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kantonské maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena