Kandované citronové mandle

Recept na doma připravované mandle v cukru.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Troubu rozehřejeme asi na 150 °C. Na plech si rozložíme mandle, vložíme je do trouby a asi 10 - 15 minut je pečeme.

Během pečení smícháme citronovou šťávu s cukrem, přivedeme k varu a vaříme. Pak hmotu odstavíme.

Do citronové hmoty přidáme koření, kůru, promícháme a pak i mandle. Hmotu necháme chladnout a tím i houstnout. Stále ji mícháme, až je hodně hustá.

Pak mandle lžičkou vyjmeme, rozložíme na pečící papír a necháme zaschnout. Kandované citronové mandle uložíme do dózy s víkem a skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kandované citronové mandle

Zpět na recept