Kančí gulášek

Guláš z kančí krkovičky, trochu ozvláštněný.


4.763x
150 min
18×

Ingredience

20 dkgslanina
sůl
1 lžícemáslo
0.5 kgcibule
3 plátkycitron
1 sklenicebrusinková zavařenina
1 lvývar z kostí
4 ksbobkový list
1 lžícenové koření
0.5 lčervené víno
1 balíčekmletá červená paprika
1 kgmaso z divočáka - krkovice

marináda

2 dlolej
1 balíčekdivoké koření
1 lžíceprolisovaný česnek

omáčka

1 ksceler
2 ksmrkev
2 kspetržel

Postup přípravy

Předesílám, že příprava trvá déle, v jednom konkrétním případě se mi natáhla až na 4 hodiny.

Maso z krkovice nakrájíme na kostky. Z kosti, kořenové zeleniny, bobkového listu a nového koření uvaříme vývar. Pokud nemáme originál kost, můžeme použít náhradou kost hovězí, v nouzi vývar z kostky. Maso naložíme den předem do marinády z oleje, česneku a koření divočina.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájený špek, cibuli, pak vložíme maso. Necháme zatáhnout, zasypeme červenou paprikou, rychle osmahneme a podlijeme vývarem. Nyní nastává doba dlouhého dušení a podlévání. V jeho průběhu podlijeme též dvakrát dobrým červeným vínem.

Vedle v hrnci osmažíme na másle trojboj, tedy na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Podlijeme vodou a zvolna vaříme. Až je zelenina měkká, propasírujeme přes síto a vložíme k masu ve chvíli, když už je takřka hotové. Kančí gulášek zvolna povaříme, přidáme skleničku brusinkového kompotu, dohuštění většinou není třeba, rozvařená cibulka a vložka z propasírované zeleniny to obstará, pokud by to bylo málo, použijeme trochu mouky, pak ale musíme ještě nějakou dobu povařit.

Na závěr přidáme do kančího guláše citronové máslo: Ve lžíci rozpuštěného másla osmažíme tři kolečka citronu, po vyjmutí ochucené máslo vlijeme do guláše. Kančí gulášek dochutíme solí a je možné i něčím ostřejším, to je na každém.

Kančí gulášek podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
user-icon

autor Toolak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí gulášek

Zpět na recept