Kančí guláš s hříbky

Jednoduchý recept na zvěřinový guláš.


4.04x
45 min

Ingredience

1 lžíceocet
1 kscibule
400 mlvoda
1 ksmrkev
8 kuličekjalovec
2 hrstěhřiby
4 listybobkový list
8 kuličeknové koření
1 lžícehladká mouka
3 lžícerajský protlak
10 kuličekcelý černý pepř
400 gkančí krkovice

podle potřeby

máslo
hovězí vývar

podle chuti

majoránka
sladká mletá paprika
mletý kmín

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Větší mrkev očistíme a nakrájíme na jemno. Kančí maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hříbky očístíme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a jednu mrkev, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout, zaprášíme lžící mouky a zalijeme 400 ml vody. Poté vložíme koření (bobkový list, nové koření, celý černý pepř, jalovec, mletý kmín, sladkou mletou papriku, majoránku). Zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 20 minut. Občas zamícháme, ať se maso nepřipaluje.

Jakmile se voda částečně odpaří, zalijeme 2 nebo 3 naběračkami vývaru. Vývar použijeme nejlépe hovězí, ale může být i kuřecí. Dále přidáme 3 lžíce kvalitního rajského protlaku a 2 hrsti hříbků. Můžeme dochutit lžící octa. Za občasného míchání vaříme, dokud maso není měkké. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Kančí guláš s hříbky podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí guláš s hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena