Kalja

Recept na tradiční bosenské jídlo. Nejlépe je použít jehněčí nebo telecí maso, já uvádím recept z vepřového, protože je levnější a jehněčí s telecím nejsou téměř k dostání.


5.01x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 kscibule
3 ksmrkev
1 kszelená paprika
0.5 kshlávkové zelí
0.5 kgvepřová kýta
2 lžícerajský protlak

podle potřeby

olej

podle chuti

kořenící směs

Postup přípravy

Středně velké zelí bez kořene nakrájíme na větší kusy a spaříme ve vroucí osolené vodě. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Mrkev s paprikou očistíme a nakrájíme na hranolky. Maso zprudka osmahneme na pánvi s trochou oleje. Jakmile maso zhnědne, přidáme cibulku. Po 2 minutách přidáme na hranolky nakrájenou mrkev a papriku, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme alespoň 60 minut. Pokud je potřeba, přidáváme vodu nebo vývar. V polovině vaření přidáme kořenící směs, spařené zelí a promícháme. V hrníčku rozmícháme rajský protlak s utřeným česnekem a tuto směs 10 minut před koncem vaření vmícháme k zelí. Kalja nejlépe chutná s vařenými brambory.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kalja

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bosenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena