Kakaovo-banánový moučník

Mám ráda banánové moučníky, nejsou příliš sladké a jejich příprava není náročná. Vyzkoušejte mnou upravený recept.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a společně s cukrem ušleháme do pěny.

V jiné míse rozmačkáme na kaši oloupané banány. Přidáme sůl, prosátou mouku s práškem do perníku, vydlabaný vanilkový lusk, bílý jogurt, vrchovaté lžíce kakaa a také ušlehané máslo. Celou směs pečlivě promícháme na hladké těsto.

Menší plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme husté těsto a pravidelně rozprostřeme po celé ploše. Banánový moučník pečeme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pokud vpíchneme do těsta špejli, měla by po vyndání zůstat čistá. V opačném případě ještě chvíli dopékáme.

Kakaovo-banánový moučník podáváme až po úplném vychladnutí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaovo-banánový moučník

Zpět na recept