Kakaová roláda

Roláda lehká jak na výrobu, tak ke konzumaci.


3.5141x
30 min

Postup přípravy

Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem, rozetřeme na vymaštěný pečící papír a v předehřáté troubě upečeme. Horký plát zarolujeme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.

Šlehačku s vanilkovým cukrem dotuha vyšleháme, rozetřeme na zcela vychladlé kakaový roládový korpus, poprášíme instantní kávou a znovu zarolujeme.

Povrch rolády pokapeme čokoládovou polevou a dáme vychladit do ledničky.
Místo šlehačky můžeme použít libovolný krém podle vlastní chuti.

Vychladlou kakaovou roládu nakrájíme na porce a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká