Kaiserky

Recept na domácí pečivo. Můžeme si pomoct domácí pekárnou.


4.611x
90 min

Postup přípravy

Z přísad ručně vypracujeme těsto. Do domácí pekárny vložíme nejprve tekutiny, sůl a cukr, mouku a droždí nakonec a zapneme program těsto.

Po vykynutí vytvoříme kaiserky, rohlíky, klasické housky či bulky a necháme ještě cca 40 minut kynout - podle velikosti.

Po druhém vykynutí pomažeme housky žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypeme dle chuti solí, kmínem, mákem či semínky.

Kaiserky pečeme cca 15 - 25 minut (opět dle velikosti) v rozpálené troubě na 180 °C, dokud nejsou na povrchu zlatavé.

Kaiserky podáváme jako jiné běžné pečivo.
user-icon

autor smajlikp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaiserky

Zpět na recept