Salát omyjeme a necháme okapat. Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme a osušíme. Aromatický sýr gouda nebo niva nakrájíme na kostky. Jogurt smícháme s vinným octem, přisladíme a osolíme. Listy salátu potrháme a vložíme do mísy, poklademe sýrem a kuličkami hroznového vína. Nakonec salát přelijeme jogurtovým dresinkem a necháme uležet. Kadeřavý salát podáváme se slaným pečivem jako předkrm nebo chuťovku. Výborně chutná k bílému suchému vínu.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.

Růžičková kapusta zpestří zimní jídelníček
Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena