Kachní prsa na houbách

Vhodný pokrm na sváteční stůl.


3.0139x
60 min

Postup přípravy

Kachní prsa odtučníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme. Osolíme a opepříme. Poté zmírníme teplotu a pečeme zvolna 15 až 20 minut.

Houby (nejlepší jsou lišky) slijeme a necháme důkladně okapat, cibule oloupeme a jemně posekáme. Jablka (menší a kyselá) omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na špalíčky. Šalvěj opereme, vysušíme a jemně posekáme.

Houby a cibuli vložíme k masu na posledních 5 minut, na závěr přidáme jablka, šalvěj, brusinky a už jen lehce prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Kachní prsa na houbách podáváme s bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.