Kachna plněná ovocem

Recept na hlavní chod. Kachna naplněná směsí čerstvého a sušeného ovoce.


4.36x
120 min

Postup přípravy

Sušené ovoce odmočíme.

Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Kachnu zvenku i zevnitř potřeme solí a mletým hřebíčkem.

Menší hrušku, šalotku a menší jablko oloupeme a bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou směs orestujeme na trošce másla. Přidáme i okapané změklé sušené ovoce. Restujeme společně při malé teplotě, ale nevaříme. Směs odendáme, osolíme a opepříme. Směs posypeme strouhankou a necháme vychladnout.

Ovocnou směsí naplníme kachnu a kuchyňskou nití přišijeme.

Kachnu naplněnou ovocem vložíme do pekáčku s máslem a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova za občasného podlévání a obracení.

Kachnu plněnou ovocem po upečení nakrájíme a podáváme s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna plněná ovocem

Zpět na recept