Lilek omyjeme, nakrájíme na centimetrová kolečka a necháme je minimálně 20 minut odstát. Potom lilek nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
Na lžíci oleje (může být olivový) osolenou cibuli lehce osmažíme dozlatova. Vmícháme nasekaný česnek a jakmile zavoní, ihned přidáme nakrájenou papriku a připravený lilek. Chvíli opékáme, aby lilek i paprika změkly. Nakonec přidáme plechovku sterilovaných rajčat, která mohou být i celá, a necháme vydusit šťávu. Směs dochutíme podle vlastního uvážení solí, čerstvě mletým pepřem a chilli.
Pokud by vám zelenina nepustila dost šťávy, je možné podlít směs 1 dl vody nebo zeleninového vývaru. Zelenina nemá být rozvařená, pak pokrm ztrácí na chuti.
Jorgosova zeleninová směs se může podávat jak teplá, tak i za studena. Může se použít jako příloha ke grilovanému nebo pečenému masu a rybám, ale poslouží i jako teplý salát. V kombinaci s těstovinami se hodí na cesty, k vodě nebo do práce.