Jorgosova zeleninová směs

Recept na chutnou zeleninovou směs, která je výborná i jako samostatný pokrm s hranolky nebo chlebem či bagetou.


4.855x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
1 kslilek
1 lžíceolej na smažení
1 plechovkasterilovaná rajčata
2 ksslovenská paprika

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Lilek omyjeme, nakrájíme na centimetrová kolečka a necháme je minimálně 20 minut odstát. Potom lilek nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Na lžíci oleje (může být olivový) osolenou cibuli lehce osmažíme dozlatova. Vmícháme nasekaný česnek a jakmile zavoní, ihned přidáme nakrájenou papriku a připravený lilek. Chvíli opékáme, aby lilek i paprika změkly. Nakonec přidáme plechovku sterilovaných rajčat, která mohou být i celá, a necháme vydusit šťávu. Směs dochutíme podle vlastního uvážení solí, čerstvě mletým pepřem a chilli. Pokud by vám zelenina nepustila dost šťávy, je možné podlít směs 1 dl vody nebo zeleninového vývaru. Zelenina nemá být rozvařená, pak pokrm ztrácí na chuti. Jorgosova zeleninová směs se může podávat jak teplá, tak i za studena. Může se použít jako příloha ke grilovanému nebo pečenému masu a rybám, ale poslouží i jako teplý salát. V kombinaci s těstovinami se hodí na cesty, k vodě nebo do práce.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jorgosova zeleninová směs

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena