Jogutovo-jahodové kornoutky

Skvělá pochoutka, kterou děti budou milovat. Recept na jahodové kornoutky s jogurtem.


3.246x
30 min

Postup přípravy

Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme si je stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky.

Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru na hladký krém. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček ve tvaru kornoutku nebo speciálních formiček na nanuky, a necháme v mrazničce ztuhnout.

Druhou polovinu krému smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit.

Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru. Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout.

Před podáváním jogurtovo-jahodových kornoutků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.
user-icon

autor Myšička


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogutovo-jahodové kornoutky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.