Jogurtový koláč od mámy

Úžasně jednoduchá příprava moučníku, který chutná po jogurtu.


4.812x
45 min
3×

Postup přípravy

Smícháme mouku se špetkou soli, cukrem a kypřícím práškem. Mouku můžeme smíchat i s moukou celozrnnou - půl na půl. Přidáme vejce a jogurt, těsto mícháme, až zmizí všechny hrudky.

Těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech, ozdobíme omytým a na kousky nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou vymíchanou z másla, mouky a vanilkového cukru.

Pečeme přibližne 35 minut při 190 °C.

Jogurtový koláč nám nejlépe chutnal ze směsi jahod, malin a ostružin, ale je výborný i meruňkový a rybízový.
user-icon

autor kotorova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový koláč od mámy

Zpět na recept