Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do mouky vmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech střídavě s moukou a olejem zlehka zašleháme do žloutkové hmoty.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček a pečeme při 180 °C dozlatova. Korpus necháme vychladnout.
Mezitím si uvaříme pudink, přimícháme cukr a za stálého míchání vychladíme. Vychladlý pudink zašleháme do jogurtu. Korpus poklademe scezeným kompotem a přelijeme jogurtovým pudinkem. Jogurtové řezy dáme do chladu ztuhnout. Potom je nakrájíme na kostky a ozdobíme ovocem (nejlépe čerstvým) a lístkem máty.
Jogurtové řezy ihned podáváme.